Verschil gellak & acrylnagels

Wij geven gellak maar veel mensen komen binnen met de veronderstelling dat ze acryl nagels krijgen. Er wordt daarom ook vaak vooraf gezegd,

”Ik wil niet dat mijn nagels zo dik worden.”

Mensen halen het door elkaar of weten het verschil niet. Daarom ga ik je uitleggen wat het verschil is.

Gellak

Gellak is gemaakt van polymeer hars en droogt alleen met behulp van een uv of led lamp. Het wordt in 3 fases aangebracht. Basecoat, kleur en topcoat. En omdat elk laagje in de lamp moet duurt het proces ook langer. Van te voren moeten de nagels worden opgeruwd en vetvrij gemaakt worden, anders hecht de gellak niet.

Verder breng je gellak hetzelfde aan als normale nagellak waardoor het ook het makkelijkst is van alle technieken. Het behoort ook totaal niet dik te zijn, net zoals normale nagellak. Gellak verwijderen duurt langer dan acryl. Eerst moet de topcoat verwijderd worden d.m.v. een E-file of handvijl. Daarna moet de het 10 min weken in acetone en daarna wordt het voorzichtig met een metalen bokkenpoot verwijderd.

Acryl

Acryl wordt gevormd door poeder en een vloeistof waarbij bolletjes op de nagels worden aangebracht. Deze bolletjes worden met een kwastje op de nagel aangebracht. Meestal zijn er meerdere laagjes van nodig. Acryl droogt aan de lucht waardoor er sneller gewerkt moet worden. Daarna wordt de nagel in vorm gevijld en gepolijst. Daarover kan eventueel nog nagellak en/of nailart. Acryl wordt sneller verwijderd dan gellak omdat het makkelijker afweekt.

Als je het zo leest lijkt acryl een betere keuze. Waarom hebben wij dan voor gellak gekozen?

  • Gellak ziet er veel natuurlijker uit dan acryl.
  • Acryl is vaak dikker en zie je vaak zitten.
  • Gellak ziet er uit als normale nagellak maar met meer glans.
  • Acryl breekt sneller bij het stoten, gellak is flexibeler.
  • Ook ben je veel minder blootgesteld aan chemische luchtjes bij gellak.

Dat waren voor ons de belangrijkste redenen waarom wij gekozen hebben voor gellak en niet acryl.

Bekijk hier de gellak behandelingen die wij geven: https://auricskincare-more.nl/behandelingen/