Reinigingsroutine

Wat is nou de juiste manier om je huid thuis te verzorgen? Dat ga ik je in deze blog uitleggen. Wat is nou een goede reinigingsroutine?

Het beste is om je huid elke dag bij te houden voor optimaal resultaat. Veel mensen vergeten dit of vinden het te veel werk. Maar als je er eenmaal aan begint, een routine kan vinden en het verschil in je huid ziet begint het leuk te worden. Overal op internet zie je routines van mensen voorbijkomen. Van alleen je gezicht wassen met water tot de Koreaanse 10 stappen gezichtsverzorging. Als ik zie wat die mensen allemaal doen, lijkt dat heel overweldigend en als je niet veel aan je gezicht doet, te veel moeite. Gelukkig hoeft het niet zo uitgebreid. Ik ga je uitleggen hoe je gemakkelijk je huid bijhoudt zonder er te veel moeite voor hoeft te doen.

Ochtend:

  1. Was je gezicht niet alleen met water. Water droogt je huid alleen maar uit. Gebruik een cleansing, gel of foam afgestemd op jouw huidtype. Masseer (niet schrobben) deze met water een minuut of 2 in en verwijder het weer met een warm washandje.
  2. Indien nodig tonifiseer je de huid met een tonic/toner. Een tonic gebruik je om te PH-waarde van de huid weer te herstellen en overig vet/vuil te verwijderen. De huid heeft een zuurmantel die ons beschermt tegen bacteriën en schadelijke stoffen van buitenaf. Sommige cleansing verstoren de balans van de zuurmantel waardoor wordt je huid zwakker wordt en moeite krijgt zichzelf te verdedigen. Dit kan makkelijk opgelost worden door een tonic. Die zorgt ervoor dat alles weer in balans komt.

Sommige cleansing tasten de PH-waarde van de huid niet aan of hebben een tonic in de cleansing (2 in 1). En is een tonic dus ook niet nodig.  

Optioneel: Heb je een serum? Dan is dit het moment om deze aan te brengen.

3. Dan sluit je de routine af met een dagcrème. Vergeet hierbij niet de hals mee te nemen.

Al dit bij elkaar kost maximaal 10 minuten. Zelf ben ik altijd een minuut of 5 bezig. Reiniging, tonic, dagcrème en ik ben al klaar. De huid voelt een stuk frisser en het geeft een fijn gevoel dat je huid weer schoon is.

Avond:

En in de avonds is het weer hetzelfde. Haal je make up eraf zoals je gewend bent en daarna kan je de huid reinigen.

Sluit de reinigingsroutine alleen af met een nachtcrème in plaats van dagcrème. Een dagcrème zit vol met antioxidanten en beschermende bestandsdelen om je huid te beschermen overdag, terwijl een nachtcrème vol zit met voedende bestandsdelen omdat je huid s ’nachts herstelt van overdag.

Omdat je huid s ’nachts hersteld, worden alle afvalstoffen verstoten. Die afvalstoffen blijven op de huid liggen, daarom moet je ook s’ ochtends je huid reinigen en niet alleen s’ avonds. Anders blijf je de afvalstoffen over je gezicht smeren en kan de huid zich niet goed herstellen.

Deze reinigingsroutine kan je 1x in de week uitbreiden. Doe dat als je wat meer tijd hebt, zoals in het weekend. Gebruik dan in de avond een peeling na de reiniging en daarna een masker. Een peeling mag je max 2 keer per week gebruiken. Heb je een droge huid houdt het dan op 1x per week. Je hoeft de reiniging en peeling niet alleen apart te gebruiken. Je mag de reiniging tegelijkertijd combineren met de peeling, dan ben je sneller en ook 2 in 1 bezig 😉.

Wil je meer informatie over peelings? Lees dan de blog over scrubs en peelings.

Reinigingsroutine