Gezichtsscrub

Gezichtsscrub. Hoeveel verschillende soorten scrub of peelings heb je? Wat is het verschil en hoe vaak moet je ze gebruiken? Op deze vragen ga ik je uitgebreid antwoord geven zodat jij nooit meer hoeft te twijfelen.  

Wat is een scrub/peeling? 

Een scrub wordt meer voor het lichaam gebruikt dan voor het gezicht, omdat het al snel te grof wordt. een peeling kan ook grof zijn maar dan is deze alsnog fijner dan een scrub. Dit product gebruik je 1 tot maximaal 2x in de week om de dode huidcellen te verwijderen. Heb je een vettere huid kan je het 2x per week doen, heb je een drogere huid of gevoelige huid dan maar 1x per week. Heb je een schilferige huid wees dan niet te enthousiast met scrubben omdat de gezichtsscrub/peeling je huid stimuleert om een nieuwe huid aan te maken, dan kan je ervoor zorgen dat de schilfers erger worden. Probeer de huid dan meer te hydrateren. Gebruik met een scrub of peeling altijd genoeg water om huidirritatie te voorkomen. Gebruik een scrub of peeling s ’avonds. Je huid wordt tastbaarder en zo kan je nachtcrème goed inwerken. 

Je hebt 3 soorten categorieën gezichtsscrub of peeling. Mechanische peeling, enzymatische peeling en chemische peeling.  

Mechanishe peeling: 

Dit is een gezichtsscrub of peeling met een korrel erin. Scrubs hebben een grovere korrel erin zitten en de huid kan er snel geïrriteerd door raken. Daarom worden ze vaker voor het lichaam gebruikt. In peelings zitten minder grovere korrels en deze korrels zijn meestal afbreekbaar en niet van plastic zoals sommige scrubs.  

Met mechanische peelings kan er ook gesproken worden over Microdermabrasie.  

Enzymatische peeling: 

Een enzymatische peeling is een eiwitsplitsende crème zonder korrel. Het kan dezelfde ingrediënten bevatten van mechanische peelings maar zonder het ‘schurende’ bestandsdeel. Hier wordt gebruik gemaakt van eiwitsplitsende enzymen die de hoornlaag verdunnen. Dit is een vrij milde manier en deze peeling wordt vooral gebruikt bij de zeer gevoelige huid en/of actieve acné. Dit breng je namelijk aan als een masker en je laat het inwerken. Je hoeft geen roterende bewegingen te gebruiken zoals bij een mechanische peeling. Een enzymatische peeling is meestal in poedervorm en moet zelf aangemaakt worden. Een lysing is een enzymatische peeling maar deze is al kant en klaar voor gebruik. Deze wordt dan ook vaker thuis gebruikt en de poedervorm in de salon.  

Chemische peeling: 

Ook wel bekend als: Fruitzuurpeeling. Dit is de meeste effectieve vorm van alle peelings en mag tot een zeker percentage thuis gebruikt worden. Er wordt geen gebruik gemaakt van chemische stoffen maar de naam komt neer op de chemisch reactie die het heeft op de huid. Met deze peelings wordt gebruik gemaakt van A.H.A of B.H.A zuren. Hoe heftig de peeling is ligt aan een aantal factoren, PH- waarde, procent aan zuur en soort zuur. De meest voorkomende peelings zijn:

  • Glycolzuur peeling
  • Salicylzuur peeling
  • TCA  peeling.

Elk zuur heeft zijn eigen werking en eigenschappen, dus geen enkele peeling met een zuur is hetzelfde. Ze worden o.a. gebruikt voor: Acné, littekens, pigmentvlekken, droge huid, rosacea, vette huid etc.  

Aangezien deze peelings zo effectief zijn, zijn ze niet bepaald gevoelloos zoals de andere peelings. Als je nog nooit een chemische peeling hebt gehad, kan het erg prikkelend en een beetje vervelend aanvoelen. Hoe vaker je een peeling doet, hoe meer je eraan went. Maar natuurlijk hoe hoger het percentage hoe gevoeliger het wordt.  

Welke producten hebben wij? 

Bij Kuo’s Professional wordt er gebruik gemaakt van 2 mechanische peeling en 1 enzymatisch peeling. 

Facial peeling: 

Dit is een peeling van hoge kwaliteit. Samengesteld uit natuurlijke plantaardige oliën (avocado-olie en kokosnootolie) die ervoor zorgen dat de huid geëxfolieerd wordt. Hiervoor worden deeltjes van kokosnootschil gebruikt. De huid wordt gehydrateerd en beschermd. 

Belangrijke ingrediënten: 

  • Mangoboter: Rijk aan vitamine A (stimuleert deling van de huidcellen). Heeft een herstellende en voedende werking.  
  • Avocado-olie: Verkregen uit de pulp van een avocado. Rijk aan vitamines A, B1, B2, D, E, proteïnes en vetzuren. Het activeert de weefselregeneratie en verbetert de elasticiteit van de huid. Het voedt en hydrateert de huid.  

Gel Facial peeling: 

Een gelpeeling gemaakt uit natuurlijke exfoliërende deeltjes die afgeleid zijn van harde algen, ook bevat de peeling Aloë Vera dat helpt bij een geïrriteerde huid. De peeling kalmeert en hydrateert de huid. Het is een zeer aangename peeling die een fris gevoel achterlaat op de huid. Dit is een zachtere peeling dan de facial peeling.  

Belangrijke ingrediënten: 

  • Aloë Vera: Werkt verzachtend, hydraterend, en vermindert roodheden.  
  • Kiezelwieren: Dit zijn harde algen die als een natuurlijke peeling werken.  

Enzymatische peeling: (deze wordt niet verkocht aan klanten) 

Deze peeling verwijdert dode huidcellen en onzuiverheden, de huid wordt gescrubd zonder activering omdat er een eiwitsplitsend ferment in zit. De peeling vergemakkelijkt goede zuurstofvorming in de huid en vernieuwt de cellen. De poriën worden gereinigd en een gladdere huid komt tevoorschijn. Voor alle huidtypen maar speciaal voor de gevoelige- en acné huid (vooral actieve acné, zo maak je niks kapot). 

Belangrijke ingrediënten: 

  • Pancreolipasa: Dierlijk enzym lypolytisch (splitsen/oplossen van vet), preolytische (eiwitsplitsend) en amylase (enzym) eigenschappen.  
  • Papaina: Plantenextract met proteolytische eigenschappen. 
  • Kaolin Klei: Pure witte klei. De eigenschappen zijn adstringerend (samenwerkend effect op de poriën) en ontvettend op de huid.  
  • Oryza Sativa (rijst): ontstekingsremmend, bevat vitamine E (antioxidant en zorgt ervoor dat bestandsdelen dieper in de huid kunnen komen).   

Dat was een hele boel informatie over gezichtsscrub en peelings. Hopelijk was het interessant en heb je er wat van kunnen leren.