Definitief ontharen

IPL is een ontharingsmethode die werkt door middel van een puls van licht. De puls wekt warmte op in de haarzakjes en vernietigt deze. Definitief ontharen is op elk lichaamsdeel eenvoudig en vrijwel pijnloos mogelijk met de MedCos IPL-methode. Het is bovendien een snelle behandeling. Zo is de gemiddelde behandeltijd voor het definitief ontharen van oksels of bikinilijn slechts tien minuten. In totaal heeft u ongeveer 8 behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat. De duur van de behandeling varieert per gebied, maar is door het grote behandeloppervlak zeer kort. Om een indicatie te geven van de snelheid van de MedCos IPL SHR behandeling volgen hier enkele veel behandelde locaties met de gemiddelde behandeltijd, naast uiteraard de ontvangst van de cliënt en de intake. Daarnaast adviseren wij één onderhoudsbehandeling per jaar, voor een optimaal en langdurig effect.

Haren kennen drie fasen:

1) de groeifase

2) de overgangsfase

3) de eindfase

Na deze drie fases begint de groeicyclus van het haar weer opnieuw. Bij IPL kun je alleen de haren vernietigen die in de eerste fase zitten, ook wel de “actieve” groeifase van het haar genoemd. Tijdens de eerste behandeling zijn nog niet alle haartjes direct in de actieve groeifase. Daarom zijn er meer behandelingen nodig om zo veel mogelijk haren in deze actieve fase te vinden. Het uiteindelijke resultaat is afhankelijk van het soort huid-/haartype en lichaam locatie. Wel geldt: hoe donkerder de haren en hoe lichter de huid, hoe beter het resultaat.

Voordelen van MedcCos IPL ontharing

  • Nooit meer scheren, harsen of epileren
  • Geen ingegroeide haartjes of stoppels
  • Haarreductie van 80-90% na gemiddeld 8 behandelingen
  • Kwaliteit en optimale veiligheid
  • Vrijwel geheel pijnloos

Voordelen ten opzichte van andere IPL-methoden

  • Geen gebruik van plakkerige gel tijdens de behandeling
  • Sneller dan andere systemen en daardoor goedkoper (benen in 30 minuten in plaats van 90 minuten)
  • De MedCos Partners zijn professioneel opgeleid
  • De machine is in Nederland ontwikkeld en is veilig en effectief
  • Transparante voorlichting over de (on)mogelijkheden

Het voorbereiden van de eerste behandeling!

Op de dag van de behandeling zorgt u ervoor dat het te behandelen gebied geschoren en schoon is. U scheert het te behandelen gebied 12 tot 24 uur voor de behandeling. Let op: u mag het te behandelen gebied niet epileren of waxen. Enkel scheren is toegestaan. Verder mag u het gebied twee weken voor en twee weken na de behandeling niet blootstellen aan de zon. Ook de zonnebank moet u in deze periode vermijden.

De duur van de behandeling varieert per gebied, maar is door het grote behandeloppervlak zeer kort. Om een indicatie te geven van de snelheid van de MedCos IPL SHR behandeling volgen hier enkele veel behandelde locaties met de gemiddelde behandeltijd, naast uiteraard de ontvangst van de cliënt en de intake. Tussen elke behandeling zit zes tot acht weken en je hebt ongeveer acht behandelingen nodig! Er is geen standaard aantal behandelingen: ieder mens, iedere huid en iedere haargroei is anders. Wij gaan ervoor zorgen dat het traject voor u optimaal verloopt. Flitsen gebeurt op een geschoren huid waardoor het resultaat van een eerste sessie pas na enkele dagen zichtbaar is. De haartjes met beschadigde haarzakjes groeien heel zacht terug en vallen daarna gewoon uit. Na twee/ drie behandelingen op de bikinilijn is de haargroei al duidelijk minder. Tussen de sessies door mag je de huid niet laten waxen, enkel scheren.

Wanneer mag u niet behandeld worden?

Een behandeling wordt afgeraden wanneer u zwanger bent, borstvoeding geeft, aan epilepsie lijdt of lichtgevoelige medicatie gebruikt. Daarnaast is het IPL ontharen niet mogelijk als u grijze of rode haren heeft (mits de haren onder uw huid donker zijn, hiervoor kunnen we een test met u doen). Hoe donkerder de haren, des te beter het resultaat zal zijn.

Plan een gratis intake gesprek

Wij staan altijd klaar voor een gratis intakegesprek waarbij we met u bespreken wat er verwacht kan worden. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets. We vinden het namelijk zeer belangrijk dat u een juist beeld hebt van de behandelingsmogelijkheden. U kunt een afspraak voor het intakegesprek maken, zodat u daarna onmiddellijk kunt starten met de behandelingen.