Microdermabrasie

Bij Auric Skincare & Wellness in IJsselstein geven wij Microdermabrasie + Mesolift therapie. Je hebt er vast wel een keer van gehoord maar wat is dat nou precies? Dat ga ik je uitleggen.

Microdermabrasie 

Met microdermabrasie wordt er alleen op de opperhuid gewerkt. De bovenste, dode huidcellen schilferen af en worden van onderaf steeds vervangen door nieuwe jongere cellen. Het hele regeneratieproces duurt bij een normale huid 21 tot 27 dagen. Microdermabasie versnelt dit proces en stimuleert de aanmaak van cellen.  

Wat is microdermabrasie? 

Huidverbetering zonder beschadiging. Bij microdermbrasie wordt een laag huidcellen van de opperhuid afgeslepen. Er wordt gebruik gemaakt van een slijpmiddel in de vorm van diamanten kopstukken. De diamanten kopstukken worden over de huid ‘geschuurd’ en zorgen ervoor dat de dode huidcellen worden afgeslepen. Tegelijkertijd worden de losgekomen dode huidcellen opgezogen door de kopstukken. Hoeveel huid er wordt afgeslepen is afhankelijk van een aantal factoren zoals vacuümkracht, druk en snelheid. Door met deze factoren te spelen kan er heel nauwkeurig gewerkt worden. Uw huid blijft intact en de behandeling is pijnloos. 

Microdermabrasie wordt het meest gebruikt voor het gelijkmatig verwijderen van dode huidcellen. Daardoor worden de jongere huidcellen die daaronder liggen, zichtbaar. Na een aantal behandelingen zie je duidelijke verschil, de huidstructuur is gladder en steviger. Door de snelle regeneratie is dit ook een goede behandeling voor Acné. In tegenstelling tot chemische peelings komt de donkere huid wel in aanmerking voor microdermabrasie.

Microdermabrasie mag niet in de zomer gegeven worden i.v.m. UV beschadiging. Na een microdermabrasie behandeling is je huid vatbaarder voor Uv-straling omdat het beschermlaagje van de huid is verwijderd. Ga na deze behandeling dan ook niet onder de zonnebank of te lang in de zon.

Wij eindigen onze behandeling met een getinte factor 50 dagcrème om de huid te beschermen. Wij adviseren om thuis boven je dagcrème een hoge factor te gebruiken om huidbeschadiging te voorkomen. 

Hoeveel behandelingen heb je nodig? 

Je kan komen voor één behandeling en die maandelijks bijhouden of beginnen met een kuur. Een standaard kuur bestaat uit 4 behandeling binnen 4 weken. Dus elke week één behandeling. Na die 4x is er al verschil in de huid te zien. Het is aan te raden om (afhankelijk van de indicatie) tussen de 4 á 6 weken terug te komen voor een opfrisbeurt.  

Waar is microdermabrasie goed voor? 

  • Acne-littekens. 
  • Het normaliseren van een overmatig vette huid. 
  • Littekens en hyperpigmentatie vervagen. 
  • Het verbeteren van een droge, ruwe of schilferende huid.  
  • De huidcelstofwisseling verbeteren. 
  • Het stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. 
  • Het vervagen van rimpels. 

Dit was een uitgebreide uitleg over microdermabrasie. Ik hoop het zo wat makkelijker en begrijpbaarder gemaakt te hebben. Het is natuurlijker altijd fijner als je begrijpt wat er met je huid gedaan wordt. Heb je nog vragen dan hoor ik dat graag!

Microdermabrasie