Gebruik dit vooral NIET in de zomer!!

Fruitzuren: Waarom gebruiken in de winter en niet in de zomer

Fruitzuren en huidverbetering

Eén van de lijnen van KUO’S is de Renewal lijn. Een lijn die speciaal voor huidverbetering is en werkt ook zuurstof opbouwend. Deze lijn bevat fruitzuren welke afkomstig zijn van natuurlijke ingrediënten: vruchten en planten. Maar wist jij dat het gebruik van fruitzuren enkel goed is om deze te gebruiken in de winter en niet in de zomer? Waarom? Dat vertellen we je in deze blog!

Wat doen fruitzuren?

Fruitzuren zijn eigenlijk gewoon een peeling voor de huid. Deze zuren zijn afkomstig van bepaalde soorten fruit zoals: appels, citrusvruchten of aardbeien. Echter kunnen ze ook afkomstig zijn van melk, rietsuiker en amandelen. Beetje verwarrend vandaar dat er eigenlijk altijd gewoon gesproken wordt over fruitzuren. Want of het nu uit fruit komt of uit één van de andere producten, qua structuur is dit hetzelfde. Fruitzuren hebben dus een peelend effect en worden dan ook ingezet om een stralende huid te krijgen, rimpels te verzachten en vochttekort, pigmentvlekjes en verslapping aan te pakken.

De huid

Om te begrijpen wat een peeling doet is een beetje kennis van onze huid prettig. Onze huid bestaat uit ongeveer 3 miljoen cellen. Onze huid, het grootste orgaan dat we bezitten, vernieuwd deze cellen ongeveer iedere 4 a 6 weken. De meeste oude en dode huidcellen verliezen we gewoon vanzelf. Maar er blijven altijd hardnekkige over. Deze kunnen ervoor zorgen dat de huid een grauwe uitstraling krijgt en zelfs door ophopingen van oude huidcellen kunnen er puistjes ontstaan. Om ook deze oude dode huidcellen te verwijderen, moeten we de oppervlakte onder die dode huidcellen ‘’zuiveren’’ zodat ze loslaten en de huid weer een mooie gloed van zichzelf heeft. Dit kan je dus doen met een peeling. De peeling verwijderd eigenlijk de ‘’lijm’’ laag van de opperhuid waardoor die oude dode huidcellen blijven plakken aan je huid. Naast de opperhuid aan te pakken maakt een peeling de huidlagen onder de opperhuid steviger door nieuwe collageen aanmaak te stimuleren en het bestaande collageen in de huid soepel te houden.

Waarom dan niet in de zomer?

Een peeling pakt de opperhuid van de huid aan. Dit betekent dat de bovenste laag van je huid ‘’beschadigd’’ wordt. Dit is uiteraard geen blijvende schade want je huid wordt er juist mooier van en krijgt weer een frisse nieuwe gloed. Echter wanneer de huid een peeling behandeling heeft ondergaan en daarna met de zon geconfronteerd wordt kan dit blijvende schade aanrichten, bijvoorbeeld in de vorm van littekens. Vandaar dat een peeling behandeling het beste in de winter toegepast kan worden. Je huid heeft dan nog lang genoeg de tijd om te herstellen en kan vervolgens weer stralend de zomer verwelkomen!

Fruitzuren