Omzet verhogen in je salon? Hoe doe je dat?

Omzet verhogen in je salon? Hoe doe je dat?

Ben je pas voor jezelf begonnen of al een tijdje bezig maar wil je graag nog meer uit je salon halen dan dat je nu doet? In deze blog geven wij meerdere tips hoe jij de omzet in je salon kunt verhogen.

Meer omzet

Meer omzet is makkelijker gezegd dan gedaan. Allereerst is het van belang te weten wie je doelgroep is, wat je klanten van je verwachten en of hier nog verbeter punten inzitten. Haal je alles uit je doelgroep? Of zit hier nog een mogelijkheid om er meer uit te halen? Je doelgroep bepalen is echt een hele belangrijke. Op korte termijn kun je denken: iedere klant is er 1. Echter wanneer je je echt richt op een doelgroep duurt het wellicht iets langer tot wanneer je daar profijt van hebt maar je bent wel zeker van de juiste stap. Binnen jouw doelgroep zijn er ook nog heel veel mogelijkheden. Vraag aan je klanten waar behoefte aan is. Willen zij misschien een andere behandeling, missen zij iets in jouw assortiment of misschien is een nieuw merk aan producten als verkooplijn wel een optie voor jou.

Assortiment

Vaak zien we dat een salon een bepaald merk of zelfs meerdere merken ook in de verkoop aanprijst. Misschien zit voor jou hier wel het antwoordt op de vraag hoe verhoog je de omzet van je salon. Maak eens voor jezelf inzichtelijk wat je precies in huis hebt en wat je van deze producten nu precies verkoopt. Wat zijn de zogeheten ‘’hardlopers’’ en wat zijn de ‘’mislopers’’. Wanneer je dit voor jezelf inzichtelijk hebt kun je hier verandering in brengen. De ‘’hardloper’’ kun je aanprijzen met een leuke actie waardoor er nog meer mensen bekend mee raken. Voor de ‘’misloper’’ kun je op zoek gaan naar een ander product, vraag ook hierbij advies aan je klanten. Wat missen zij? Waar is er behoefte aan? Als je dit in kaart heb kun je hier op inkopen en verkopen aan de klant. Alles voor een hogere omzet.

Wees eerlijk naar jezelf

Wanneer je naar het verhogen van je omzet gaat kijken is het belangrijk dat je eerlijk bent naar jezelf. Heb je misschien producten ingekocht welke achteraf helemaal niet verkopen? Probeer deze artikelen met een leuke actie eruit te knallen en richt je op de producten die wel lopen, hoe meer verkoop hoe meer omzet. Bekijk ook eens goed welke behandelingen je aanbiedt. Zijn dit de behandelingen waar nu nog steeds vraag naar is of is het misschien nodig om hier iets in aan te passen? Vraag naar de mening van je klanten en speel hier op in. Kijk naar de nieuwste trends en probeer deze in je salon te vertalen naar een leuke actie zodat nog meer mensen bekend worden met jouw producten, behandeling en salon!

Omzet