Je voeten verzorgen? Ze hebben het verdiend!

Voeten verzorgen

We vergeten het af en toe, die voeten. Ze brengen je van A naar B, ze zitten de hele dag in schoenen en er staat behoorlijk wat druk op als we erop lopen. Maar je voeten verzorgen? Ho maar. Dat is dan te veel gevraagd. Eigenlijk best gek, want ze werken de hele dag voor je! Maar hoe kan je nou op een goede manier je voeten verzorgen? Wij zetten het op een rijtje voor je.

Elke week een voetbadje

Het beste is eigenlijk om elke week wat aandacht aan je voeten te geven. Zo hou je ze mooi en verzorgd! Het hoeft geen uren te duren. Allereerst is het goed om elke week een voetbad te nemen. Je kan dit met zeezout en water doen en een half uurtje laten trekken. Je voeten zullen zich lekker ontspannen en door het zeezout blijft je huid wat zachter. Je kan dan gelijk na het bad je nagels knippen, want die zijn dan ook zacht geworden en hierdoor makkelijker te knippen.

Lekker scrubben

Wat je dan één keer in de twee weken kan doen, is een voetscrub. Hiermee haal je alle dode huidcellen weg en blijven je voeten mooi zacht en schoon. Na de scrub kan je een verzorgende crème opdoen die de huid soepel houdt en de juiste voeding geeft.

Heb je eelt onder je voeten? Dan is het handig om met iets zwaarder geschut aan te komen! Neem eerst een voetbad met een speciale verzorging waardoor de eeltplekken wat zachter worden. Vervolgens droog je je voeten af en kan je het eelt weghalen met een stuk puimsteen of een ander voorwerp speciaal voor eelt. Het ligt eraan hoeveel last je van eelt hebt, vaak is het voldoende om dit één keer in een paar maanden tijd te doen. Mocht de eelt sneller terugkomen, dan kan je er beter een maandelijkse routine van maken.

Sportvoeten

Zoals we al zeiden hebben je voeten behoorlijk wat te verduren. Zo ook na het sporten. Als je kilometers hebt hardgelopen, staan we er niet even bij stil wat je voeten net gepresteerd hebben. Bedenk maar even dat ze een hele prestatie hebben geleverd in die zweterige omgeving van je schoenen! Heb je na bijvoorbeeld het hardlopen weleens last van je voeten? Verzorg ze dan goed! Dit is een teken dat ze om wat verzorging vragen.

Mocht je behoefte hebben aan een dagelijkse verzorging van je voeten. Masseer dan elke avond voor het slapengaan je voeten even. Je stimuleert hiermee de doorbloeding en door de aandacht hier even op te focussen kan je de dag mooi afsluiten. Zo heb jij elke dag happy feet!  

voeten verzorgen