Goede voornemens voor je huid

Meer sporten, minder snoepen, op tijd naar bed… Veel mensen maken goede voornemens voor het nieuwe jaar. De kans bestaat alleen dat je ze 2,5 week in het nieuwe jaar alweer hebt opgegeven. Dat is mooi! Dan heb je ruimte voor nieuwe goede voornemens. In deze blog geven we je graag enkele voorbeelden van goede voornemens waar je huid ook iets aan heeft. Met deze tips ga je met een stralende huid 2020 tegemoet.

1. Dagelijks smeren met een goede factor

Het is wetenschappelijk bewezen dat zonnebrand helpt tegen huidveroudering, pigmentvlekken en droogheid. Daarnaast is het belangrijk om je huid te beschermen tegen zonschade. UV-straling is het hele jaar aanwezig, ook in de winter. Daarom is het belangrijk om elke dag een zonnecrème te gebruiken.

2. Twee keer per dag je gezicht reinigen

Je gezicht reinigen is een van de belangrijkste stappen van huidverzorging. Het is belangrijk om in elk geval je make-up te verwijderen voor het slapen, en daarnaast je gezicht goed te reinigen met bijvoorbeeld een reinigingsmelk. Veel mensen denken bijvoorbeeld dat zij allergisch zijn voor zonnebrand. In veel gevallen krijgen zij deze reactie echter alleen omdat ze hun huid niet reinigen aan het einde van de dag.

3. Twee liter water per dag

Veel water drinken is goed voor je hele lichaam. Ook je huid is gebaat bij voldoende water. Je kunt natuurlijk een hydraterende crème gebruiken voor je huid, maar hydratatie komt voor een belangrijk deel van binnen. Een huid die voldoende vocht bevat heeft een gezonde glans en ziet er over het algemeen strakker uit. Water zorgt ervoor dat afvalstoffen uit het lichaam kunnen worden afgevoerd. Het helpt je nieren om gifstoffen uit je bloed te filteren. Dit is goed voor je hele lichaam, maar ook voor je huid. Je voorkomt hiermee puistjes en andere huidirritaties. Twee liter water klinkt misschien veel, maar als je het verdeelt over de dag valt het best mee. Begin je dag bijvoorbeeld met een groot glas water en wen jezelf eraan om bij iedere kop koffie een glas water te drinken.

4. Verwen jezelf met een fijne behandeling

Wie heeft ooit beweerd dat goede voornemens altijd lastig moeten zijn? Regelmatig een gezichtsbehandeling helpt om je huid er stralend uit te laten zien. In onze eigen salon bieden wij professionele gezichtsbehandelingen. Heerlijk om jezelf mee te belonen als je je goed aan je goede voornemens hebt gehouden!

goede voornemens