Dit ingrediënt is zo sterk, het overleefde een Kernramp!

Bamboo & Argan: Waar komen de ingrediënten vandaan

Veel gebruikte ingrediënten

Tegenwoordig zie je het eigenlijk heel veel hé. Reclamespotjes, in bladen en op Social media, bedrijven die adverteren met een bepaald soort ingrediënt. Maar zit dit ingrediënt dan ook echt erin en in welke vorm. Heeft dit dan ook nog invloed op de uitwerking van het product? In deze blog nemen we je mee in de oorsprong van de ingrediënten Bamboo en Argan.

Bamboo, de oorsprong

Bamboo kennen we allemaal als in voedsel voor de schattige pandabeer. Echter Bamboo is nog veel meer. Zo werd Bamboo in 1880 door Thomas Edison gebruikt als gloeidraad in een moderne lamp. In 1945 overleefde Bamboo als enige plantsoort de atoombom in Hiroshima. Bamboo wordt tegenwoordig vaker gebruikt in de kledingindustrie, dit omdat er dan veel minder pesticiden gebruikt hoeven te worden. Daarnaast is één van de vele soorten Bamboo de snelst groeiende plant ter wereld, deze Bamboo zou wel tot 91 cm per dag groeien. De naam Bamboo is afkomstig uit Maleisië en Bamboo valt oorspronkelijk onder de grassoorten, in tegenstelling tot wat mensen vaak denken, dus niet onder de boomsoort.

Argan, de oorsprong

Argan beter bekend als Arganolie (klinkt als Arkan) is een plantaardige olie die afkomstig is vanuit pitten van vruchten die aan de Arganboom, Argania Spinosa, hangen. De Arganvrucht heeft iets weg van olijven qua kleur echter de vrucht van een Arganboom is groter en ronder. Het vruchtvlees van deze vrucht is niet eetbaar voor mensen. Arganolie wordt ook wel vloeibaar Marokkaans goud genoemd. Dit omdat Arganolie zeldzaam is, vanwege dit zeldzame karakter en de handmatige oogst en productie is Arganolie duur. Prijzen boven de € 100,- per liter zijn geen uitzondering. De geschiedenis van Argan gaat heel ver terug. De Feniciërs waren zich al in 1219 v.Chr. bewust van Arganolie. De Amazighstammen, die sinds mensenheugenis Arganolie produceren, noemen de Arganboom de “Boom der schoonheid”. Er bestaan nog maar 20 miljoen Arganbomen. De lokale bevolking is arm, maar omdat ze de waarde van de boom onderkennen, wordt hij door hen beschermd.

Bamboo & Argan in de KUO’S productlijn

Deze huidlijn is op basis van water en natuurlijke Bamboo-Argan producten uit Afrika en het Midden-Oosten. De Arganolie heeft een uitzonderlijke inhoud van essentiële vetzuren, waaronder linolzuur (omega 6), die de huid herstelt en beschermt. Bamboe bevat silica ( belangrijke stof voor het lichaam, met name voor de huid en de botten ). Dit stimuleert het collageengehalte in het bindweefsel, waardoor de huid flexibeler wordt.
Beide producten zitten in de Bamboo & Argan lijn van KUO’S welke bestaat uit diverse producten zoals een masker, mousse, crème, gezichtsmasker en Argan olie.

Bamboo & Argan