Argan Olie

Je hoort er veel mensen over praten, maar wat is er nou zo speciaal aan argan olie? Ik ga jullie uitleggen wat het is, wat het doet en waar je het voor kan gebruiken en dus ook op de vraag: Wat is er zo speciaal aan?

Waar komt argan olie vandaan? 

Het is een plantaardige olie die wordt gewonnen uit de vruchten van de Argania Spinosa. Deze boom wordt ook wel ‘de boom der schoonheid’ genoemd. Deze bomen komen uit het zuiden van Marokko en daar heeft argan olie de bijnaam ‘Marokkaans Goud’. 

Doeleinden en ingrediënten: 

Kuo’s Professional heeft 100% pure argan olie. 100% puur ga je niet zomaar in een drogisterij of de tuinen vinden. Er wordt misschien wel geadverteerd met 100% puur, maar dat is het niet. Het is merendeels aangemaakt met water en geurstoffen. En omdat 100% puur te duur is om verkocht de worden in een drogisterij. 

De olie kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Niet alleen voor de huid maar ook voor lichaam, haar en nagels. Het heeft een hoog gehalte aan antioxidanten, die voedende, hydraterende en herstellende eigenschappen bevatten. Ook bevat het grote hoeveelheden aan:  

  • Tocoferol (vitamine E, antioxidant) 
  • Carotenoïden (beschermt de huid tegen UV-straling) 
  • Betacaroteen (bevordert vitamine A, huidregeneratie) 
  • Fytosterolen (beschermt de huid tegen veroudering) 
  • Squaleen (lichaamseigen stof, hydraterend, antioxidant) 

Al deze ingrediënten zorgen voor een grote boost van de cellulaire regeneratie, vermindering van littekens en rimpels. De olie is voedend, hydraterend en herstellend. De olie kan gebruikt worden als serum of toegevoegd worden aan een crème of masker. Bij het lichaam kan ook het gebruikt worden om striae te voorkomen. Het is ook erg geschikt voor droge plekken op bijvoorbeeld knieën, ellebogen en voeten. De olie wordt snel opgenomen door de huid en laat geen vettig laagje achter. Onmiddellijk na gebruik voelt de huid soepeler aan en is intens gevoed. 

Belangrijk: 

De argan is 100% puur daarom kan het geen milia’s, mee-eters of vet produceren. Tenzij de huid extreem vet is of als er een reactie op de crème of een ander soort olie is die de klant heeft gebruikt. 

Argan olie is een multifunctioneel product met mooie resultaten en een heerlijke geur. Hopelijk is het nu wat duidelijk waarom zoveel mensen deze olie zo speciaal vinden. Heb je nog vragen of interesse hoor ik dat graag 🙂.  

producten