4 tekenen dat je toe bent aan een nieuwe nagellak

Hoe lang gaat jouw nagellak mee?

Je staat er vast niet al te vaak bij stil, bij je nagellak. Je smeert af en toe een kleurtje op je nagels omdat je een feestje hebt of je doet het misschien wel elke week, en dan het liefst elke keer een ander kleurtje. Vrolijk! En zo koop je af en toe een potje en daar doe je dan heel erg lang mee. Maar sta je er weleens bij stil dat je met regelmaat nieuwe nagellak moet aanschaffen? Wij zetten de 4 tekenen dat je toe bent aan nieuwe nagellak op een rij.

De houdbaarheidsdatum

Nagellak heeft een houdbaarheidsdatum op de verpakking. Nou is het niet zo dat je deze gelijk de dag na de datum niet meer kunt gebruiken. Deze kun je namelijk best lang bewaren en gebruiken. Hou er wel rekening mee dat de kwaliteit afneemt binnen twee jaar. Dus het is raadzaam om echt wel na twee jaar een nieuwe nagellak te kopen. Tijd voor dat nieuwe trend kleurtje!

De oudjes

Waaraan herken je oude nagellak? Je kunt het op verschillende manieren zien. Zo zie je het soms al als je het potje opendraait. Is deze hard geworden? Of zie je dat het kwastje is uitgedroogd? Dan is het tijd om deze in de prullenbak te gooien. Of is ie juist heel erg vloeibaar? Ook dan is ie aan vervanging toe. Mocht je nog niks geks zien en merk je pas bij het opsmeren iets anders, zoals dat deze lelijk opdroogt of te snel droogt als je nog aan het kwasten bent, hup de prullenbak in!

Remover in de nagellak

Een manier om de kwaliteit van je nagellak wat langer te behouden, is door wat remover eraan toe te voegen. Hierdoor wordt ie weer wat vloeibaarder. Er zijn velen die dit doen, ons advies is om dan in dat geval een nieuwe nagellak te kopen. Je hebt dan geen gedoe met remover in een potje gieten. Het is het kliederen niet helemaal waard.

Waar je ook voor kunt kiezen is om gellak op je nagels te laten zetten. Gellak is een super lak die ervoor zorgt dat je minimaal twee weken mooie nagels hebt. Dat is wel even langer dan de gemiddelde! Je kunt de gellak er dan na meer dan twee weken vanaf laten weken. Dit duurt zo’n tien minuten. En dan is het misschien wel net tijd om weer een nieuwe kleur gellak erop te laten zetten!

Bij Auric Skincare kun je langskomen in de fijne salon om gellak op je nagels te laten lakken. Je kunt kiezen om alleen de gellak op te doen óf ga voor een lekkere manicure erbij! Een echt verwenmoment.

nieuwe nagellak