Wintertips voor je huid

Aanstaande zaterdag 21 december begint officieel de winter. Onofficieel hebben we al behoorlijk wat koude dagen gehad in Nederland. Je huid kan hier ook last van hebben. Met name de temperatuurschommelingen tussen de kou van buiten en de hoog opgestookte verwarming binnen doet je huid weinig goeds. Je kunt merken dat je huid droger aanvoelt, je hoofdhuid gevoeliger is en je huid voelt trekkerig aan na het douchen. Met deze tips kun je je huid goed verzorgen, om heelhuids de winter door te komen.

Gebruik een milde reiniging

Een mild reinigingsproduct is altijd een goed idee, maar in de winter is dit nog meer van belang. Agressieve producten kunnen je huid uitdrogen en je huid strippen van zijn eigen oliën. Gebruik in plaats daarvan een milde reinigingsmelk om je gezicht te reinigen.

Kies voor een voedende crème

’s Zomers wil je misschien graag een crème gebruiken die licht is en snel intrekt. In de winter kun je beter voor een iets rijkere crème kiezen. Je huid is waarschijnlijk droger en kan dus wel wat extra liefde gebruiken.

Breng een masker aan

Over wat extra liefde gesproken: een masker is in deze tijd van het jaar ook een goed idee. Een diepreinigend kleimasker is nu misschien een minder goed idee, maar een voedend crèmemasker kan je huid een goede oppepper geven. Breng het masker aan zoals op de verpakking. Als je een crèmemasker gebruikt kun je het ook eens een nacht laten inwerken. Breng het masker voor het slapen aan op een gereinigd gezicht en laat het de hele nacht intrekken. ’s Ochtends reinig je je gezicht en breng je je gebruikelijke dagverzorging aan.

Gebruik een bodymilk

Niet alleen je gezicht heeft reiniging en verzorging nodig, ook je lichaam kan wel wat extra’s gebruiken. Smeer je lichaam daarom na iedere douchebeurt of bad in met een lekkere bodycrème. Kies bij voorkeur voor een ongeparfumeerde crème die je huid goed voedt.

Vergeet je SPF niet

Zonnebescherming is niet alleen belangrijk in de zomer. Ook in de winter kan het zonnetje flink fel schijnen. Ook dan staat je huid bloot aan UV-straling. Het is daarom belangrijk om het hele jaar door een crème met een beschermingsfactor te gebruiken. Kies voor een dagcrème met SPF, of breng een zonnecrème aan over je gebruikelijke dagcrème.

winter