Om deze redenen wil je beautyproducten zonder parabenen

Er is een ware trend ontstaan van beautyproducten zonder parabenen en er wordt al jaren van alles gezegd over parabenen in beautyproducten! Parabenen zouden borstkanker kunnen veroorzaken en sowieso slecht zijn voor de gezondheid. Nou is er nooit bewezen dat parabenen borstkanker kunnen veroorzaken, maar mensen zijn wel alerter geworden op parabenen in producten. Vooral door het idee dat het een onnatuurlijke toevoeging is aan het product. En er zijn nog andere redenen waarom je beautyproducten zonder parabenen wilt.

Wat zijn parabenen?

Maar eerst gaan we nog even terug naar wat parabenen nou eigenlijk zijn. Parabenen in beautyproducten zijn conserveermiddelen om te voorkomen dat er bacteriën en schimmels in de producten terecht komen. Parabenen zorgen ervoor dat je product langer houdbaar is en het beschermt het product als het ware. Je hebt allerlei soorten parabenen, maar zodra je op de ingrediëntenlijst van je beautyproduct iets van paraben ziet staan, weet je dat het er in zit.

Waarom dan geen parabenen?

Het is vooral het idee dat je liever geen parabenen in je beauty producten wilt hebben, helemaal na alle commotie die er is geweest. Mensen zijn zich tegenwoordig steeds meer bewust van wat ze tot zich nemen, ook als het op beautyproducten aankomt bijvoorbeeld. Hoe minder toegevoegde ‘vage’ ingrediënten erin zitten, hoe beter.

Een andere reden waarom mensen geen parabenen meer in hun shampoo of gezichtscrème willen, is omdat er voldoende andere keuze is! Je kunt tegenwoordig veel producten krijgen waar geen parabenen inzitten. Meestal zie je dit gelijk staan op de verpakking. Er zijn veel shampoos en douchecrèmes die dit erop hebben staan. Nadeel is wel dat je vaak iets meer betaalt dan de producten waar wel parabenen in zitten.

Beautyproducten zonder parabenen

Als je op zoekt bent naar producten voor je salon dan kun je eens kijken bij de producten van Auric Skincare. Hier vind je meerdere productlijnen die goed zijn voor de huid en het milieu! Ze zijn namelijk dierproefvrij, bevatten alleen natuurlijke ingrediënten en zijn vegan. De producten kun je overigens ook verkrijgen als particulier in hun eigen salon.

beautyproducten zonder parabenen