Matte lipstick: een blijvende trend!

De matte lipstick

De matte lipstick is een trend! Deze matte lipstick is al een tijdje veel te zien. Hij is terug van weggeweest sinds de jaren ’90. En hij blijft voorlopig nog wel even. Een matte lipstick is eigenlijk wat de naam al zegt: een lipstick met een matte afwerking. Dat betekent dat er geen glans aan te pas komt. Ook zitten er geen glitters in! Het is eigenlijk een gulden middenweg voor degene die niet van te veel van shine houdt, maar wel graag een kleur op de lippen heeft. Voor een super resultaat is het aan te raden om een goede verzorging te geven aan de rest van je gezicht. Zo zie je er altijd frist uit!

De grote voordelen van matte lipstick

Er zijn twee grote voordelen te noemen van matte lipstick ten opzichte van de anderen. Allereerst is er een breed scala aan kleuropties. Zo had je in de jaren ’90, toen deze lippenstift ook in was, nog maar een paar kleuren. Dat was toentertijd minder erg, want de andere soorten lipsticks waren er toen ook nog niet in alle kleuren van de regenboog. Tegenwoordig is de matte variant verkrijgbaar in vele tinten. Ideaal dus als je een match zoekt voor je outfit!

Een ander groot voordeel van de matte variant is dat deze heel lang blijft zitten. Hij trekt als het ware in je lippen. Hierdoor hoef je de lipstick vaak maar één keer op te doen en je bent klaar! Dit in tegenstelling tot andere lipsticks, die vaak vervagen nadat je drinkt of eet.

Droogt het niet uit?

Je zou kunnen denken dat de matte lipstick droger is dan andere lipsticks. De matte lipstick is minder ‘moist’ dan andere lipsticks. Echter is het niet zo dat je lippen hierdoor uitdrogen! Het ziet er misschien droger uit, maar er zitten genoeg mineralen in die ervoor zorgen dat je lippen niet uitdrogen.

Ok, 1 klein nadeeltje…

Ok, er is 1 klein nadeeltje… Zo eerlijk zijn we dan ook wel weer. Je moet een matte lipstick heel precies opdoen. Bij een glanzende variant is deze zelf wat natter, hierdoor kan je deze makkelijk verspreiden over je lippen als je deze opdoet. Je gaat een paar keer met je lippen heen en weer en het zit tot de randjes goed. Maar bij de matte is dit niet mogelijk! Als het erop zit, zit het erop. Zorg dus dat je ‘m pas op doet als je voor een spiegel staat. Maar als je hier eenmaal aan gewend bent, dan is het een fijne lipstick waar je urenlang plezier van hebt!

matte lipstick